الأحد، 28 أغسطس 2011

كيفية شراء اللحوم



اختيار اللحم
يفضل شراء اللحم من جزار موثوق لضمان جودة اللحم و أن يتم تقطيع اللحم حسب الاحتياج من مناطق محيط العضل و العظام و تختلف طريقة اختيار اللحم بحسب نوعه


لحم البقر
يجب أن يكون اللحم فيه تداخل مع الدهن أما الدهن الخارجي فينبغي أن يكون متماسكا و أبيض اللون
يجب أن يكون اللحم ذو لون وردي قاتم لا يلمع كثيرا و ينبغي تجنب اللحم المخضر المائل إلى الرمادي
يجب تجنب اللحم الرطب و المبلل و الذي يكون لزجا عند لمسه


لحم الغنم
يجب أن يكون اللحم متماسكا مع أنسجة رفيعة و يكون فيه تداخل بسيط مع الدهن الأبيض
يجب أن يكون اللحم ذو لون وردي و ينبغي تجنب اللحم الداكن و الرطب و الطري
يجب أن يكون الدهن متماسكا و شمعيا و متساويا و أبيض اللون و ينبغي تجنب الدهن الأصفر


منقول من منتديات موقع صفحة العرب

الثلاثاء، 23 أغسطس 2011

حلوي المارس للوقت الضيق ( الأزمات )


حلى المــارس
المقادير :
بسكويت شـاي + علبتين كريمه + 2- قشطه + حبتين مارس كبيره + فانيليا

الـطـريـقـه :
يغمس البسكويت ثلاث طبقات في صينيه ثم توضع الكريمه والقشطه والمارس في الخلاط ثم تصب فوق البسكويت وتدخل في الثلاجه


منقول للافادة

الاثنين، 22 أغسطس 2011

طريقة عمل الحليب المحلي المركز




تحتاجين إلى اربع اكواب حليب + 2 كوب ونصف الكوب سكر ناعم افضل من الخشن .. الوصفة لا تحتاج ابدا إلى زيت او زبدة او مارجرين


يسخن الحليب على نار هادئة ( انا ابدأ اولا في الماكرويف حتى يسخن الحليب ثم اضعه على نار هادئة اختصارا للوقت )

يخلط السكر ويحرك جيدا ويترك الخليط على نار هادئة جدا جدا حتى يتبخر نصف او ثلثين ماء الحليب ويبقى لديك حليب مركز محلى فقط ...


منقول من منتديات بيت حواء

الخميس، 18 أغسطس 2011

كيف تديرين ميزانية المنزل


- الفكرة الأولى (ملف الجداول المالية):
تستطيع كل عائلة أن تحتفظ بملف ورقي أو مسجل على الكمبيوتر به أنواع متعددة من الجداول مثل الجداول المرفقة في هذا البحث.
ويمكن تعليق جدول المصاريف الشهرية في مكان واضح بحيث يسهل للزوجين تدوين المصاريف فيه.
وكذلك يمكن الاستفادة من جداول الايراد والمصروف السنوي وكذلك جدول السفر. وستجد العائلة هذه الجداول وسيلة فعالة تعينهم على حسن التخطيط


2- الفكرة الثانية(الجمعية المصرية):
تنتشر في مصر وكثير من الدول فكرة الجمعية وهي عبارة أن يتفق مجموعة من الناس على دفع مبلغ شهري لمدة معينة ويقبض المساهمين المبلغ الأجمالي كل شهر واحد بالترتيب وهي وسيلة فعالة خاصة عند مواجهة الأزمات مثل زواج الابناء أو المرض كما تصلح لشراء شئ ما كالسيارة أو حتى كوسيلة لحسن ادخار مبالغ كبيرة وتمتاز هذه الطريقة أنها تلزم العائلة على الادخار.
ويستخدم هذه الطريقة الجميع بدءا من طلبة المدارس الى الموظفين بل حتى أنه كثير من الاغنياء يستعملونها لتوفير مبلغ كبير وذلك بالاتفاق على قسط شهري كبير.


3- الفكرة الثالثة(الظروف الشهرية):
تستطيع كل عائلة بعد تحديد بنود الانفاق أن تجعل لكل بند ظرف خاص به وتضع به المبلغ المالي المناسب ثم تنفق من هذا الظرف طوال الشهر وتحاول ألا تتجاوزه واذا بقي مبلغ في أي ظرف في نهاية الشهر تستطيع تحويله لبند التوفير وتساهم هذه الطريقة كثيرا في ضبط وترشيد الانفاق.

- الفكرة الرابعة(حساب الأولاد):
يستطيع كل زوجين فتح حساب خاص لكل طفل منذ ولادته يضعا فيه كل المبالغ التي جاءت كهدايا للطفل واذا كانت الهدايا عينية يمكن وضع قيمتها نقدا وكلما كبر الطفل نضع موارده الزائدة من المنح المالية في الأعياد والمناسبات ومنح الأجداد التي غالبا ما تكون بدون مناسبة في هذا الحساب وعندما يصير الطفل مدركا نعلمه أن يدخر من هذه المنح في هذا الحساب ونعلمه كيفية الزكاة على هذا المال وأهميتها وكذلك الصدقة. ويفيد هذا الحساب الطفل عندما يكبر وقد يستعمله للاستعداد للزواج مثلا أو لتغطية نفقة تعليم جامعي غالي وهكذا وبذلك يخف الضغط على العائلة.


5- الفكرة الخامسة(حساب خاص للتوفير):
يمكن لكل عائلة فتح حساب أو عدة حسابات لبنود مختلفة كالطوارئ أو التقاعد أو تعليم الابناء(وهو من أهم الأمور) أو غيرها بالاضافة لحساب الميزانية وكلما أرادت الاسرة الانفاق تنفق من حساب الميزانية وتبقى الحسابات الأخرى لا تمس حتى يحين وقتها.


منقول من منتدي عرب ليديز

الأربعاء، 17 أغسطس 2011

طريقة عمل أنواع الأرز علي المائدة المصرية



طاجن أرز معمر
المقادير
2 كوب من الارز المصرى
دجاج او لحم مسلوق ومقطع على حسب الرغبه
كوب مرق سلق اللحم اوالدجاج
كوب حليب سائل
ملح فلفل هيل لورا
زبده انكور
ملعقتان قشده او كريمه
ملعقتان صنوبر مقلى ولوز


طريقه التحضير
يدهن طاجن فخارى او بايركس بالزبد
ثم ترص الدجاج او اللحم فى قاع الصينيه ثم نضع الارز ونساويه
ثم تسقى بالمرق المخلوط بالحليب الى ان نغطى الارز فقط يعنى الارز يبقى باين


عندما يصل الى نصف النضج نضع باقى كميه المرق بس خلو بالكوا لا تكتر ليعجن على حسب ما يحتاج الارز بس

ثم ندهن سطح الارز بالقشده والزبد وندخله تانى الفرن ونتركه ليحمر من فوق

وبعدين يخرج من الفرن ويترك يبرد قليلا ثم يسلك من الجوانب ويقلب فى طبق كبير ويزين بالصنوبر واللوز


أرز مفلفل
ألمقادير
3 كوب ونصف ماء، 2 ملعقة صغيرة ملح، 2 ملعقة كبيرة زبدة، بصلة متوسطة مفرومة، 2 كوب أرز، ملعقة صغيرة بهار حسب الرغبة.

طريقة ألاعداد
يغسل الأرز ويغير ماؤه ثلاثة مرات ثم يصفى من الماء ويترك جانبا.

يحمر البصل مع الزبدة ثم يضاف الماء ويترك حتى الغليان، ثم يضاف الملح والأرز والبهار إلى الماء ويحرك لدقيقة ويغطى.

يترك على نار هادئة لمدة عشرين أو ثلاثين دقيقة حتى ينضج الأرز، يرفع الغطاء قبل النضج بخمس دقائق ويحرك حتى لا تلتصق حبوب الأرز ببعضها البعض.


أرز بالخلطة

1 كيلو ارز 3 ملاعق كبيرة سمن 1/4 كوب سكر مقدار شوربة 1 مكعب مرقة دجاج مقدار ملح 1/4 كيلو لوز 1/8 كيلو زبيب مقدار سمن التحضير: 1- يسلق اللوز ويقشر ويقسم نصفين بالطول.
2- يسلق الزبيب حتى ينتفخ ويصفى.
3- يغسل الأرز جيدا ويصفى. الطبخ: 1- يحمر اللوز ثم الزبيب في القليل من السمن ويتركان على جنب.
2- توضع سمن الأرز في القدر الذي سيسوى به الأرز حتى تسخن.
3- يضاف لها السكر ويقلب جيدا سيتكتل أولا ثم يذوب وهنا تتوقف عملية التقليب ثم سيبدأ في عمل رغوة وعندها يوضع الأرز بسرعة مع التقليب الجيد.
4- يشوح الأرز قليلا مع التقليب حوالي 5 دقائق ثم تضاف له الشوربة المغلية ومكعب المرقة ويحرص على أن تكون مرتفعة عن الأرز بمقدار عقلة إصبع ويملح الأرز ليتغلب على المذاق المسكر للسكر.
5- عندما يغلي الأرز وتبدأ الشوربة في النقصان تقلل النار ويقلب من حين لآخر ويترك حتى ينضج.
6- عند تقديم الأرز يغرف في طبق التقديم ويرش على وجهه اللوز والزبيب وبالهناء والشفاء.



ملاحظات:

1- احتمال أن يلتصق الأرز بالقدر وارد بسبب السكر فعند تقليبه بعد التصاقه احرصي على عدم كحت الملتصق.
2- تفضل أن تكون الشوربة دسمة كشوربة لحم الضأن أو شوربة البط.
3- يمكن إضافة المزيد من الشوربة إذا تشرب الأرز شوربته تماما ولم يكتمل نضجه.
4- يمكن إضافة الكبدة المقطعة مكعبات والمشوحة في ملعقة سمن ومتبلة بالملح والفلفل الأسود وتوزيعها على الوجه.


أرز بالشعرية
المقادير
1كيلو ارز
2 معلقه سمنه صغيره
نصف كيس شعريه
ملح
مقدار مناسب من الماء

الطريقه

اولا نغسل الارز جيدا ونحضر حله مناسبه ونضعها على النار ثم نضيف معلقتين سمنه وننتظر حتى تسيح السمنه وبعد ذلك نضيف نصف كيس الشعريه حتى يتغير لونها الى اللون البنى وتحمر جيدا بعد ذلك نضيف كيس الارز ونحمر الاثنين معا جيدا ونضيف مقدار الماء ونضع القليل من الملح وبعد ذلك نغطى الحله وننتظر حتى يشرب الارز الماء ثم نقلب بين الحين والاخر حتى ينضج الارز بالشعريه جيدا

منقول من أكثر من مصدر

الاثنين، 15 أغسطس 2011

طرق وأفكار بسيطة لفتح شهية الطفل:










تزيين الطعام من أفضل الطرق لفتح شهية الطفل، فيمكن للأم تزيين طعام الطفل بالتفنن في شكل الطعام بأن يكون مقبولاً ليحوز على إعجاب الطفل ويساعد على فتح شهيته، وهناك العديد من الأفكار التي يمكن بها تزيين طعام الطفل.

رسم عيون وفم بالفواكه والخضروات على الأطباق الخاصة بالأطفال أو باستخدام الألوان الطبيعية

تقطيع سندوتشات الأطفال باستعمال قطاعات لها أشكال مختلفة تغير من شكل السندوتش وتجذب الطفل حيث يكون الطعام محبباً له.


ضافة الكاتشب والخص والمايونيز على الطعام ليشبه الأطعمة التي تقدم بالخارج، حتى لا يلجأ الطفل لشرائها الأطعمة السريعة.

استعمال أطباق وقوالب على أشكال شخصيات كرتونية يحبها الأطفال لصنع الطعام بأشكال محببة لهم.

التنويع في ألوان وأنواع الأطعمة المحيطة بالوجبة الأساسية التي سيتناولها الطفل، فكثرة ألوان وأنواع الطعام تسهم في فتح شهية الطفل.


استخدام الألوان الطبيعية في أطباق تزيين أطباق الحلوى والبسكويت حيث تفتح شهية الطفل وتشجعه على تناول الطعام، ولا تجعل الأطفال يشترون طعام من الخارج.

وضع بعض قطع من الفاكهة الطازجة في إستيك ليأخذها الطفل أثناء ذهابه إلى المدرسة ويسهل عليه تناولها

الاهتمام بتقطيع الخبز للطفل بأشكال مختلفة حتى يقبل الطفل على تناول الخبز وتفتح شهيته


منقول من منتديات دردشة دردشة

طريقة تنظيف و تلميع البيت



-1-
لتمليع زجاج الشبابيك والبلكونات

كل اللي عليكي إنك بعد ما تشيلي التراب من على الزجاج تجيبي قطعة قماش قطنية مبللة بالمية الباردة والصابون السائل وتمسحي بها الزجاج، وبعد كده تجيبي قطعة قماش تانية مبللة بالمية الباردة وتمسحي بها الزجاج، ولو حسيتي إن الزجاج مش بيلمع يبقى ضيفي إلى قطعة القماش دي ملعقة خل أو رشي الزجاج بملمع الزجاج، في النهاية استخدمي ورق الجرائد علشان تنشفي الزجاج من أي آثار للمية...

وخدي بالك من إنك تنظفي الزجاج الداخلي بشكل رأسي والزجاج الخارجي بشكل أفقي.

-2-
لتنظيف ولمعان الأبواب

هاتي فرشة وابدأي في إزالة أي آثار للتراب من على الأبواب ... وبعد كده هاتي جردل وحطي فيه مية وملعقة كبيرة صابون وهاتي ليفة أطباق تكون جديدة وخليها لتنظيف الأبواب وابدئي في مسح الأبواب بها وبعد كده هاتي قطعة قماش قطنية مبللة بالمية وامسحي الباب بها وبعد كده امسحي الباب بقطعة قماش ناشفة وده علشان تتأكدي من إن الباب نشف تماما من أى آثار للمية.

-3-
لتنظيف ولمعان الجدران

هتجيبي فرشة علشان تشيلي بها أى تراب موجود على الجدران ولو لاقيتي أي بقعة على الجدران يبقى اكتفي فقط بإنك تمسحي مكان البقعة دي بنفس الطريقة اللي مسحتِي بها الأبواب.

-4-
لتلميع السيراميك

لو عايزة تتخلصي من أي آثار للبقع اللي بتكون موجودة على البلاط أو السيراميك يبقى هاتي فرشاة خشنة وبليها بالكلور والمية وادعكي بها البقع دي أكتر من مرة كويس وبعد كده امسحيها بالمية المضاف إليها صابون سائل وهتشوفي الفرق بنفسك.

-5-
لتلميع خلاطات الحمام والمطبخ والأحواض والبانيو

من ضمن المشاكل اللي ممكن تقابلك مشكلة انطفاء لمعان الخلاطات الإستانلستيل وفي الحالة دي يبقى هاتي ليفة خشنة أو قطعة قماش صوف وحطيها في صابون أو أي ملمع للحمامات وابدئي في دعك الخلاطات بها وبعد كده اغسلي الخلاطات كويس بالمية.. لو الطريقة ماجابتش نتيجة ممكن إنك تمسحيها بقطعة قماش مغموسة في خل أو زيت طعام وبعد كده تغسليها بالمية والصابون.

وبالنسبة لتنظيف البانيو والأحواض نفس اللي عملتيه مع الخلاطات هتعمليه مع البانيو والأحواض وعلى فكرة الطريقة دي بتخليهم يلمعوا وبتنظفهم كويس جدا..

-6-
للتنظيف ولمعان المرحاض

بالنسبة لتنظيف المرحاض يبقى يا ريت إنك تحطي في المرحاض ¼ كوب (كلوروكس) وتسيبيه لمدة ساعة وبعد كده تجيبي الفرشاة الخاصة به وتدعكيه بها كويس وبعد كده اشطفيه كويس بالمية ده للجزء اللي جوه وبالنسبة للجزء الخارجي نظفيه بنفس الطريقة اللي نظفتي بها البانيو.

-7-
لتلميع النجف والكريستال

لو عايزة النجف يلمع كأنك لسه شرياه يبقى هاتي قطعة قماش وبليها بالمية الدافية المضاف إليها معلقة خل وامسحي بها النجف.

لكن لو عايزة تلمعي قطع الكريستال الصغيرة يبقى ممكن إنك تنظفيها من حين لآخر بالكحل المستخدم لتنظيف الجروح.

-8-
للتخلص من البقع الموجودة في قماش الستائر والمفارش القطن

لو عندك بقع صعبة في قماش الستائر أو المفارش القطن اللي عندك ومش عايزة تتطلع يبقى ضيفي معلقة من "النشادر" إلى المية اللي هتغسلي بها الستائر أو المفارش وعلى فكرة "النشادر" مش بس هتطلع لك البقع اللي فيها لأ دي كمان هتحمي المفارش القطن اللي عندك من الكرمشة ..

واوعي تعصري الستائر أو الأقطان اللي بتغسليها لأن ده بيخليها تتكرمش زيادة على اللزم وبيأثر على نسيجها.

-9-
للتخلص من البقع الموجودة على رخامة المطبخ

لو كانت عندك رخامة المطبخ لونها أبيض وحاسة إنه بدأ يتغير ويميل إلى الاصفرار يبقى كل اللي عليكي إنك تدعكيها بعصير الليمون مع إضافة شوية ملح ناعم إليه وبعد كده امسحيها بقطعة قماش مبللة بالمية.

-10-
للتخلص من بقع الماكياج من على السجاد

ساعات كتير وأنت بتحطي ماكياج بيقع منك على السجاد وعلشان تتخلصي من البقع اللي زي دي يبقى رشي البقعة دي بملمع الزجاج "هتلاقيه في السوبر ماركت" وبعد كده هاتي فرشاة الموكيت أو السجاد وضيفي إليها مية وصابون وادعكي بها البقع دي كويس وبعد كده نشفيها بفوطة صغيرة ناشفة.

-11-
لتنظيف الجلد
ابقي استخدمي "شمع النحل"، وهي مادة متوفرة ‏بشكل سائل خاص بالمفروشات وامسحي بها أي حاجة جلد عندك، وبعد كده امسحي الجلد بفوطة ناعمة جافة وعلى فكرة المادة دي بتنظف وبتحمي الجلد من التشقاقات.

-12-
لتلميع الزجاج

لو عايزة تلمعي أي حاجة زجاج عندك في البيت يبقى ادعكي الزجاج بفوطة مغموسة بعصير ليمون وبعد كده نشفيها بمنديل ورق وبعد كده امسحيها بورق جرائد مبلل ..

ولو عايزة تتخلصي من آثار أي خدوش على الزجاج يبقى ادعكي مكان الخدوش دي بمعجون الأسنان وهتشوفي النتيجة بنفسك.

ولو عايزة ريحة بيتك تبقى حلوة على طول ممكن إنك تغمسي قطعة قطن بأي زيت عطري وتحطيها داخل المكنسة الكهربائية وبكده كل مرة لما تيجي تشغلي المكنسة هتلاقي إن المكنسة بتطلع ريحة حلوة والريحة دي هتنتشر في البيت كله...

منقول من منتديات دردشة دردشة

كيفية انتقاء و اختيار الأسماك و الكائنات البحرية



اختيار السمك
تختلف الأسماك في أشكالها و مذاقها و منها التي تعيش في المياه العذبة و منها التي تعيش في المياه المالحة و لكن طريقة اختيار السمكة بحد ذاتها هي واحدة تتلخص في
يجب أن تكون السمكة ذات عيون لامعة ممتلئة و رطبة
يجب أن تكون خياشيم السمكة نظيفة و لامعة و ينبغي تجنب أي أثر لمادة لزجة
يجب أن يكون جلد السمكة لامعا و رطبا وألوانه المميزة واضحة
يجب أن يكون جسم السمكة صلبا و ناعما
أما بالنسبة لشرائح السمك فيفضل شراء السمكة كاملة و تقطيعها لدى البائع إلى شرائح أو تقطيعها في المنزل


اختيار الجمبري
يجب أن يكون لون الجمبري زهريا و لا يحمل أي بقع سوداء
يجب أن يكون جسم الجمبري صلبا و متماسكا


اختيار الحبار
يجب أن يكون الحبار ذا عيون لامعة و صافية
يجب أن يكون لون الحبار أبيض
يجب أن يكون جسم الحبار رطبا


اختيار الكركند
يفضل شراء الكركند حيا
يجب أن يكون الكركند ثقيل مقارنة مع حجمه
يجب أن يكون ذيل الكركند ملفوفا تحته
يجب أن تكون مخالب الكركند في مكانها


اختيار السلطعون
يفضل شراء السلطعون حيا
يجب أن يكون السلطعون ثقيل و رشيق مقارنة مع حجمه
يجب أن تكون مخالب السلطعون في مكانها

اختيار المحار
يجب أن تكون صدفة المحار مغلقة و غير متكسرة أو متضررة
يجب أن تكون قشرة المحار ممتلئة
يجب أن يكون حجم قشرة المحار متساو مع السائل الشفاف

منقول للافادة من منتديات صفحة العرب

الأحد، 14 أغسطس 2011

طرق عمل مشروبات رمضان







عصير قمر الدين
المقادير
قطعتان من شرائح قمر الدين
خمسة كؤوس ماء
ثلث كأس سكر
ملعقة طعام ماء الزهر
الطريقه
تقطع شرائح قمر الدين إلى قطع صغيرة
تسغل القطع بماء ساخن
تنقع القطع في ماء ساخن لمدة ليلة كاملة
يوضع سائل قمر الدين في جيك العصير او ابريق العصير ويضاف إليه السكر وماء
الزهر يقلب جيدا ثم يقدم بارداً

عصير الخروب
المكونات
كوب ونصف خروب
كوب ونصف سكر
لتر ونصف ماء
معلقة صغيرة ماء ورد
الطريقة
نحضر اناءواسع ونضع السكر مع الخروب بدون ماء
نقلب جيدا حتى يصير لونة مثل الكراميل
بس لا تدعونة يحترق ياريت تكون النار هادئة – ثم نضيف الماء بهدوء

ونتركه يغلى على نار متوسطة حتى يصير لونة بنى غامق

نطفئ النار بعد حوالى نصف ساعة على النار المتوسطة

وبعد ان يبرد نضيف ماء الورد(البعض يضيف السوس تجدونه عند العطار)
يوضع بالثلاجة حتى يصبح مثلجا وباردا جدا

عصير التمر هندي
1 كوب تمر هندي
8 اكواب ماء
2ملعقة ماء ورد صغيرة
مقدار سكر حسب الرغبة
التحضير:
يغسل التمر الهندي جيدا .
يقطع قطعا صغيرة و يوضع مع كوبين من الماء على النار حتى يغلي.
يرفع من على النار و يترك حتى يبرد.
يصب في قطعة من الشاش و تضاف اليه 6 اكواب من الماء.
يعصر بالضغط عليه حتى يرشح العصير و يترك حتى يصفو لونه.
يوضع في الثلاجة ، و يقدم بعد اضافة السكر اليه و بعض قطرات ماء الورد

الكركديه
خذي مقدار كوب من ورق الكركديه وانقعيه في ماء مغلي 4 اكواب وسكر حسب الذوق حطي 1/2 كوب وبعدين ذوقيه اتركيه اقل شي ساعه حتى ينقع بعدها يا اما تشربينه ساخن بعد غليه غلوه ويقدم ساخنا طبعا بعد تصفينه لونه احمر قاني ممكن تخففينه بشوية ماي حسب ما تحسين طعمه ترى يختلف ورق الكركديه حسب ان كان جديد او قديم من حيث مرورته
واما بارد تصفينه وتضيفين له شوية ماي ورد ويبرد في الثلاجه ويقدم بارد حيل:

العرقسوس
المقادير
ربع كوب عرقسوس
1/2 معلقة كربوناتو
1/4 كوب ماء للعجن
الطريقة
يتم وضع العرقسوس في إناء ثم نضيف الكربوناتو وربع كوب ماء ونقلب جيداً ثم يوضع في مكان دافي ممكن في البلكونة في الشمس أو في فرن البوتاجاز لمدة ساعة وبعد كدة يتم وضع كمية مناسبة من الماء حوالي 3 لتر من الماء ويترك فترة ثم يتم تصفيته وإضافة ماء بالمصفاه لغسله جيداً ثم يترك فترة حتي يتم ترسيب بعض الرواسب الغير مرغوبة أسفل الإناء ثم نقوم بتفريغ العرقسوس في إناء آخر مع التأكد من ترك الرواسب بالإناء الأول ويمكن عمل هذة الخطوة مرة أخرى للتأكد من عدم وجود رواسب أخرى

مشروب الخشاف
نصف كيلو تمر
2 لتر ماء
سكر للتحلية
مشمشية
قراصيا
زبيب
جوز هند
تين مقطع
الطريقة :
- قومي بغسل التمر وقطعيه ثم أنقعيه في ماء مع المشمشية والقراصيا والزبيب وجوز الهند والتين لمدة لا تقل عن 3 ساعات.
- عند التقديم اخلطي الماء والسكر وضعي فيها التمر والياميش المنقوع .

مشروب البلح باللبن
المقادير :
- بلح مجفف
- لبن
- سكر " على حسب الرغبة "
الطريقة :
اكسري البلح نصفين وضعيه جانباً .
سخني اللبن وحليه بالسكر ، ويمكنكِ عمله بدون سكر على حسب رغبتك .
انقعي البلح في اللبن واتركيه ليبرد ثم ادخليه الثلاجة وتناوليه بارداً ، ويمكنكِ تناوله ساخناً أيضاً

عصير الدوم
المقادير
ربع كيلو دوم مطحون -كوب سكر -5 كوب ماء
الطريقه
يغلى الدوم فى الماء مع السكر ثم يرفع حتى يبرد ويثلج ويقدم

السوبيا
المقادير:
نصف كوب لبن نيدو ( بدون ماء من العلبة على طول )+نصف كوب نشا +كيلو سكر +2 ظرف فانيليا +1/2 كيلو لبن سائل يعني كوبيتين بس كبار +نقطة واحدة روح جوز الهند او حسب الطعم لان في ما بيكونش نوعه كويس+20 كوب ماء
الطريقة :
هاتى اناء كبير زى حلة اللى حنعمل فيها السوبيا ضعي فيها السكر و بودرة النيدو و الفانيليا و افضلى اخلطيهم بمعلقة او بعصاية كويس قوى قوى على الناشف (ودى اهم خطوة فى الموضوع كله لمدة 1/4 ساعة ما تقلش ابدا )وانا باضربهم في الكبة ضعى الحليب السائل و نقطة ريحة جوز الهند و قلبى كويس قوى لمدة 5 دقائق ضيفى الماء كله واخلطى كله مع بعض كويس بالتقليب برضه و بالهنا والشفا

ملحوظة :ريحة جوز الهند عبارة عن زجاجة صغيرة بتتباع فى السوبر ماركت او محلات الجملة وسعرها جنية و نص بس ممكن وضع كمية مناسبة للاستخدام فى زجاجة فى الثلاجة و الباقى حطية فى اكياس نايلون فى الفريزر و اسحبى منهم سواء فى رمضان او الايام العادية و طعمها هو هو كانها لسة معمولة

منقول من أكثر من مصدر

أصناف من الحلوي الشرقية









لو انتي مالكيش في المطبخ خالص...أنا بهديكي الوصفات دي من الحلويات الشرقية...لو أتقنتي طريقتهم و عملتيها خطوة خطوة هتبقي طباخة ماهرة و كدة أبقي متطمنة عليكي

البسبوسة بالقشطة
المقادير:-
1 كوب سميد
3/4 كوب حليب بودرة
3/4 كوب زيت
1/2 كوب سكر ناعم (أنا استخدمت سكر مطحون)
1/2 ملعقة صغيرة فانيلا
1 ملعقة كبيرة باكينغ باودر
2 علبة قشطة نستله
2 علبة قيمر للحشو ( أنا استخدمت علبة وحدة لأني حسيت إنها كفاية و أعتقد 2 كثييرة)
لوز مبشور للزينة
1 كوب شيرة ( قطر ) أو حسب الرغبة

الطريقة:-
نخلط النواشف مع بعض وبعدين نحط القشطة والزيت
ونخلطهم مضبووووووط
نصب نص المقدارفي صينية متوسطة مدهونة بالزيت
ونضع القيمر بكل هدوء ونوزعها جيدا على الطبقة الاولى
نضيف نص بيالة ماء الى خلطة السميد المتبقية حتى يسهل توزيعها فوق القشطة
لانها أكيد جمدت لما تركناها ، نحرك مضبوط ونصبها فوق القيمر بكل خفة حتى تغطيها تماما (أنا كنت أمسح ظهر الملعقة بشوية زيت لتسهيل عملية الفرد و توزيع الخليط )
نرش اللوز على الوجه
ونخبزها فورا في فرن متوسط الحرارة حتى تنضج
أول ما تطلع من الفرن نصب عليها القطر ونتركها حتى يتشرب مظبوووووووط
تقطع
والأفضل تقدم دافئة

كنافة بالكريمة
المقادير
نصف كيلو كنافة شعر - نصف كوب سكر بودرة - كوب سمن
مقادير الكريمة
نصف كيلو لبن - ربع كوب كورن فلاور - نصف كوب ماء
مقادير الشربات : طبعا كلم عارفيناها ولا اقولها
4 كوب سكر - 2 كوب ماء -
ليمونة

الطريقة
على نار هادية وفى حلة كبيرة نقطع الكنافة قطع صغيرة ويستحسن نقصها بمقص للمطبخ ونحط عليها السمن وهو سخن بس بالتدريج ونقلب

- فى صينية فرن نحط نصف مقدار الكنافة ونضغط عليها جيدا ونسيبها شوية

- فى حلة تانية حنحط اللبن وندوب فيه الكورن فلاور ونحطهم على نار هادية ونقلبهم جيدا ونسيبهم لغاية لما يبردوا جيدا

- حنحط خليط اللبن والكورن فلاور على الكنافة اللى فى الصينية وبعدين نحط بقية الكنافة وندخلها فرن مش حامية قوى لغاية لما تستوى حتاخد حوال نصف ساعة فى الفرن

نكون محضرين الشربات ونحطه على الكنافة لما تستوى ونجملها باى فاكهة عندك اولادك بيحبوها وبالهنا والشفا

كنافة بلورية
½ كيلو كنافة – 150 ج سمنة – 250 ج فستق – 150 ج شيرة (قطر – عسل) تقيل
الطريقة
نضع السمن السايح على الكنافة المفرومة (او المقطعه)
ثم افرد طبقة كنافة خفيفة جدا جدا فى الصينية واكبسها كويس قوى
اضع يا دوب معلقة شيرة على الفستق واخلطه كويس علشان يتماسك
ثم اضع الفستق فى الصينية على الكنافة واضغط علية بطبق كويس قوى قوى علشان يتكبس كويس
واضع عليها شوية شيرة بسيطة
ثم اضع طبقة تانية خفيفة جدا جدا من الكنافة واكبسها كويس
ادخل الصينية الفرن حوالى نص ساعه على درجة 190 درجة
وبعد ماتطلع من الفرن نسقيها بطبقة خفيفة من الشيرة واقلبها
واقطعها قطع صغيرة مستطيلة

بقلاوة بالكريمة
: مقدار جلاش مقدار سمن مقدار شربات مقدار كريم شانتيه

التحضير: 1

-افردي الجلاش ف صينية مدورة وحطي بين
كل 3 او 4 طبقات سمن بفرشاة الحلويات

2-لغاية ماتكملي حوالي 20 طبقة وعلي الوش حطي فرشاة سمنة

3- ثم تقطع مثلثات كبيرة مثل البيتزا

تدخل فرن ساخن متوسط الحرارة لمدة 20 دقيقة
ثم عندما تخرج تسقي بالشربات
وتزين بالكريمة شانتيه

رواني
5 بيضات
3/4 كوب دقيق أبيض
3/4 كوب دقيق سيمولينا
3/4 كوب سكر
1/2 ملعقة صغيرة فانيليا

الرواني مابيتحطلهاش بيكنج powder

الطريقة
في وعاء نضيف وجاف اخلطي البيض مع السكر والفانيليا واضربيهم بالمضرب أو العجان اللي عندك
على السرعة الهادية
لحد مايكون معاكي كريمة

بعد كده اخلطي الدقيق مع السيمولينا

ضيفي الدقيق والسيمولينا للبيض واضربيهم مع بعض بالراحة بملعقة خشبية
لفتين تلاتة لحد مايلف كله مع بعضه
أو اديله لفة في العجان على السرعة الهادية لحد مايدوب
بس ماتقلبيهوش كتير

بعد كده هاتي الصينية اللي هتصبي فيها الخليط
ادهنيها زبدة
ودقيق سيمولينا
مش دقيق أبيض
بقول كمان مرة سيمولينا
بعد كده صبي الخليط في الصينية

سيبيها في الفرن لمدة 25 دقيقة
على ماتستوي في الفرن نجهز احنا الشربات والذواق
الشربات
2 كوب سكر
2 كوب ماء
دوبي السكر في الميه
حطيه على النار

سيبيه يغلي بعد كده ضيفي له عصير نصف ليمونة
ورشة فانيليا
سيبيه يغلي شوية
بعد كده اطفي عليه
وخللى بالك الشربات بيتحط سخن على الرواني وهي سخنة


جهزي الشربات وجوز الهند ومربى المشمش للذواق


بعد كده لما الرواني استوت طلعتها من الفرن


بعد كده سقيتها بالشربات السخن


بعد كده ذوقيها بالطريقة اللي تعجبك أهم حاجة في الرواني الشربات وجوز الهند

بلح الشام
المقادير:

1/2 كيلو دقيق 1/2 لتر ماء كوب زيت 1/2 ملعقة صغيرة ملح 1/2 ملعقة صغيرة سكر 1/2 ملعقة صغيرة فانليا مقدار زيت للتحمير مقدار شراب ثقيل جدا عدد 6 بيض

التحضير:

نضع الماء والزيت والملح والسكر على النار
بعد الغليان نضع الدقيق مره واحده
نمزج الخليط جيدا لمده حوالى نصف ساعه
نرفعه من على النار بعد ان اصبح مثل الكوره ولا يلتسق بالكزرولا

نضع العجينه فى العجان ونشغله الى ان تهدا العجينه

نضع البيض واحده واحده مع الضرب المستمر
ونضع الفانليا مع البيض

اذا لاحظنا ان العجينه نشفه نوعا نضع بيضه ذياده

الطبخ: نضع العجينه بكيس به بلبله

نقطع الجينه فى زيت بااااااااااااااااااااارد

نتركها تتحمر مع مراعاه التقليب عند اللزوم لكى تحمر من الوجهين

بعد ما يكون لونها ذهبيا نضعها فى شراب سميك ملاحظات: زيت قلى بلح الشام لازم يكون باااااااااارد

اذا تحبوا بلح الشام طرى ممكن نحمره فى زيت ساخن

ممكن نحشو بلح الشام بحشوات مختلفه مثل

الشيكولا والكريم شانتى والكريمه الكسترد

عزيزة
المقادير:

ربع ك مكرونه اسباجتي & 4ملاعق كبيره نشا & سكر للتحليه المرغوبه نصف ك لبن حليب & فانيليا & زبيب& قشطه للوجه
الطريقه:
تسلق المكرونه لغايه ما توصل للنضج لو المياه كثيره نسكب جزء منها ثم نضيف اليها اللبن والسكرمع الماء التي تم سلق المكرونه لان حيكون فيه نشا المكرونه بعد الغليان نكون مجهزين النشا دايب في جزء من البن ثم يضاف الي الخليط اللي سبق تحضيره علي النار ونقلب علي نار هادئه حين يتماسك ويغلظ قوامه نضيف الفانيليا والزبيب ونكون محضرين صينيه وسط مدهونه زبده ونضع بيها الخليط وفوقها القشطه نرش علي القشطه سكر عشان تعطي لون حلو وتوضع الصينيه بالفرن متوسط الحراره حين تحمر وتقطع بارده وتقدم ايضا بارده


أم علي بالقشطة و المكسرات
المقادير:
-عبوة من الرقاق المصرى التقليدى.
-1/2 كوب سمن طبيعى.
-2 فص مستكة مطحون.
-1/2 كيلو قشدة طبيعية.
-لتر حليب محلى بالسكر وقليل من القرفة.
-مكسرات محمصة.

الطريقة:
-تطحن المستكة وتضاف إلى السمن.
يقسم الرقاق إلى أربع قطع وتحمر فى السمن الساخن حتى تصير ذهبية اللون.
-يرص نصف مقدار الرقاق المحمر فى صينية فرن وتفرد عليها 3/4 كمية القشدة والمكسرات.
-توضع باقى كمية الرقاق المحمر وتسقى بالحليب المحلى ويضاف إلى سطحها باقى كمية القشدة والمكسرات.
-تزج فى فرن متوسط الحرارة لمدة 3/4 ساعة وتقدم دافئة
.

Extracted

الأرز باللبن و المهلبية




أرز باللبن
1 كوب أرز من النوع المصرى (قصير الحبة )
1 كيلو حليب كامل الدسم تماما ...(بالقشدة ))
2 كوب سكر سنترفيش ....ممكن تزودى حسب مذاقك
فانيليا

الطريقة..............
1- يغسل الأرز و يصفى و يوضع فى اناء غويط .

2- يوضع مقدار 2 كوب ماء و يوضع الاناء على النار الى أن يتشرب الارز الماء و ينتفخ و يختفى الماء تماما .

3- يضاف اللبن قليلا قليلا و نقلب حتى نضع اللبن كلة بالكامل و نتركة يغلى و نقلب كل شوية و نهدىء النار و نقلب .

4- عندما يقرب الارز أن يصل الى مرحلة النضج ....نضع السكر ..... .و نقلب .


5- نضيف الفانيليا و نقلب و نطفى النار.
يعرف النضج بان الارز يصبح طرى جدا و لكنة محافظ على شكلة قليلا و نسبة السائل تقل جدا للوصول للقوام المطلوب


6- يصب فى أطباق و هو ساخن و يضاف علية مكسرات و زبيب و قرفة و جوز هند .....حسب الرغبة
بأضع على الوجة كمان ملعقة قشدة و ملعقة عسل نحل


مهلبية
المقادير:
اربع اكواب حليب
ستة ملاعق نشاء
كوب سكر
كوب ماء اذا لزم
ماء الزهر
مكسرات للتزين


الطريقة:
- يخلط الحليب و النشاء و السكر على البارد ثم توضع فوق النار مع التحريك المستمر حتى يغلظ قوامه .
- يبعد القدر عن النار و يعطر بماء الزهر ثم يسكب في صحون صغيرة و يرش الوجه بالمكسرات .
- توضع المهلبية في الثلاجة حتى وقت التقديم .

Extracted